[Home]

Overzicht

Lambert Aircraft Engineering bouwt sportvliegtuigen, die gecommercialiseerd worden onder de naam Mission®. De Lambert Mission vliegtuigen zijn ontwikkeld naar moderne normen en de vereisten van vandaag en morgen in de algemene luchtvaart. In de toestellen zijn de meest moderne ontwikkelingen en technologie verwerkt. De Mission toestellen worden in hoofdzaak gebruikt voor vliegopleiding en recreatief vliegen.

Mission M106 tweezitter ULM en Mission M212 vierzitter vliegtuig

Sinds zijn oprichting in 1996 is Lambert Aircraft Engineering gespecialiseerd in het ontwerp, prototype-constructie en productie van lichte vliegtuigen die geheel uit composietmaterialen vervaardigd zijn. Lambert Aircraft Engineering heeft alle know-how in huis om sportvliegtuigen te ontwerpen, ontwikkelen, testen, certificeren en produceren.
Eind 2005 werden de avionics activiteiten ondergebracht in een aparte afdeling.

Lambert Aircraft Engineering is gevestigd op de internationale luchthaven van Kortrijk-Wevelgem in België en heeft de infrastructuur en faciliteiten voor:

Ontwerp en Engineering

Lambert Aircraft Engineering heeft meer dan 10 jaar ervaring in het ontwerp en de ontwikkeling van sportvliegtuigen. De ontwerpafdeling heeft alle nodige expertise om een project doorheen het ganse ontwikkelingproces te leiden, van conceptontwerp naar prototype constructie, testen en certificatie.

Ground vibration testing op Mission M212 prototype

Constructie

De werkplaats van Lambert Aircraft Engineering bestaat uit verschillende afdelingen, naargelang de aard van de werkzaamheden die er gebeuren. De assemblagehal neemt de grootste oppervlakte in beslag en is opgedeeld in een hal voor assemblage van romp en vleugels en een hal voor eindassemblage. De composietafdeling is volledig uitgerust voor de vervaardiging van kleine en grote onderdelen. In de werkplaats voor metaalbewerking kunnen mechanische onderdelen gemaakt worden.

 

Werkplaats voor metaalbewerking

Fabricage van composietonderdelen

Mission M106/M108 eindassemblage

Avionics

Naast inbouw van avionics bij de productie van de Mission M106, M108 en M212, richt de avionics afdeling zich evenzeer op verkoop, installatie en service voor om het even welk ander type vliegtuig. De avionics werkplaats is zowel EASA als FAA erkend.

Vakkennis en klantgerichtheid staan altijd centraal

Contact

    Lambert Aircraft Engineering bvba
    Vliegveld 59
    B-8560 Wevelgem
    BELGIUM

    Tel: (+32) 56 43 16 26
    Fax: (+32) 56 43 16 29

    E-mail: info@lambert-aircraft.com

    Skype: Lambert Aircraft Engineering

    Openinguren:
          maandag:    09.00 - 18.00 u
          dinsdag:      09.00 - 18.00 u
          woensdag:   09.00 - 18.00 u
          donderdag:  09.00 - 18.00 u
          vrijdag:        09.00 - 18.00 u
          zaterdag:    op afspraak

Locatie

Lambert Aircraft Engineering is zeer goed bereikbaar, zowel met de auto als met het vliegtuig.
    Met de auto:

    Met het vliegtuig:

Lambert Aircraft Engineering te Kortrijk-Wevelgem